torsdag 4. september 2014

Samvittigheten


Dårlig samvittighet. Smak på ordet. Får du dårlig samvittighet bare ved å smake på det? Kjenner du den gnager på innsiden i flere dager, og løper flere mil etter at du har spist en stor plate med melkesjokolade? Spørsmålet er vel heller hvorfor skal du ha dårlig samvittighet for å ha spist sjokolade. Se deg i speilet, klapp deg selv på magen, og tenk at du var lykkelig i det øyebligget sjokoladen smeltet på tunga. Du koste deg der og da, så du trenger ikke ha dårlig samvittighet for det. Du blir ikke feit av å spise en plate sjokolade, på samme måte som at du ikke blir tynn av å spise en salat. Det er helheten som teller, og det er lov å kose seg. Med måte.

Føler du for å spise usunt på en onsdag, så gjør du det. Du lever bare en gang, og du skal ikke tvinge i deg havregrøt hver dag fordi du skal være sunn. Du er verken fettet eller vekta di. Det er to ting som vil endre seg hele livet.

Lytt til kroppen.

Spis, nyt og ha et bra forhold til mat. Det er så alt for mange som bruker tid og livet på å tenke for mye på hva man putter i seg og ikke. Og den dårlige samvittigheten gjør vondt så lenge du lar den være der.

La ikke dårlig samvittighet ta fra deg livet. 

1 kommentar:

  1. For et herlig innlegg! Problemet med samvittigheten er at den ikke nødvendigvis er virkelighetsorientert. Og at den bare forverrer en allerede dårlig situasjon. Så vi må trene for andre ting enn god samvittighet, og godta at man av og til sprekker.

    SvarSlett