mandag 25. august 2014

Treningsmotivasjon

Det er ikke alltid at treningsmotivasjonen er på topp, og noen dager er det vanskeligere å komme seg på trening enn andre dager. Her er en liten liste over ting som kan motivere deg til å dra på trening.

Musikk:
Musikk er kanskje den viktigste treningsmotivasjonen til mange for å prestere bedre. Musikk som det er litt fart i og med goodfeeling, kan du fort løpe en ekstra kilometer på mølla, eller ta noen ekstra repetisjoner med benkpress.
HER er spillelisten jeg bruker når jeg trener. Del gjerne spillelisten dere hører på når dere trener, i kommentarfeltet. Ingenting er bedre enn en oppdatert spilleliste på trening!

Pulsklokke:
Invester i en pulsklokke. Du får mer kontroll over treningen din, og det blir mer effektivt. Det er også veldig gøy å se kaloriforbruket etter treningen.

Treningsdagbok:
Ta med treningsdagboken på styrketreningen, skriv ned hvor mye du tok i vekter og hvor mange repetisjoner og sett du hadde. Skriver du ned dette for hver styrketrening, ser du fort en fremgang. Skriv også ned hvor langt du løp eller syklet, på hvor lang tid, og du vil se fremgang her også.

Mål og delmål:
Det kan være lurt å sette seg mål og delmål. Delmål kan for eksempel være å løpe opp alle bakkene som kommer i løperunden, du skal klare 8 kilometer på én time, så du må presse deg selv litt ekstra på slutten av økten, eller det kan være at du skal klare x antall kilo på benkpress i løpet av tre uker. Mål kan være mer langsiktige og større, som for eksempel å delta på et maraton i New York, stille i bikinifitness eller andre konkurranser som tilsvarer det du liker å holde på med innenfor trening.

Treningspartner:
Finn noen som liker å trene det samme som deg. Push hverandre, skryt og gi hverandre den støtten dere trenger. Det er lettere å pushe seg optimalt når man har noen som kan hjelpe deg med vektene. Det skal også mer til før du skipper treningen når du har en avtale med noen. Treningsparneren kan gjerne være hunden til naboen.

Skryt av deg selv:
Del gjerne et bilde på instagram etter dagens gode treningsøkt, og da gjerne en dag du har klart et mål, eller prestert ekstra bra. Tilbakemeldinger om at du er flink fra andre mennesker skaper en selvtillitsboost til 1000! Men pass på så det ikke blir for mye, og ikke tagg deg selv på treningssenteret i facebookstatusen hver eneste dag. Det blir folk lei av.


Hva motiverer deg til å dra på trening? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar